Boracay – ett oplanerat dykäventyr

Efter tre dygn i El Nido satt vi oss på ett litet propellerplan för att ta oss vidare till nästa destination: Boracay. Boracay är en paradisö fylld med turister och otroligt många hotell och restauranger. Vi bodde på ett hotell nära stranden. Solnedgången här var magisk och vi hade tur med vädret varje dag.

Tanken var att vi endast skulle slappa på stranden. Men istället råkade vi boka en prova-på-dykarkurs. Vi hittade ett dykarcenter som faktiskt till och med hade en svensk dykinstruktör – Joel. Skitbra kille! Vi fick först se en video, sedan testdyka på grunt vatten samt göra lite testar innan vi gav oss ut på djupt vatten. Väl ut i havet fick se många häftiga fiskar, vackra korallrev samt även världens farligaste orm under vattnet. Dyka är så häftigt. Andreas och Mathisas som dök för första gången tyckte det var skitkul. Jag som har dykt förut tycker detta är jätteroligt, tyvärr var jag inte på topp den här dagen då jag mådde illa och kräktes sedan kvällen.

Väl efter testdyket erbjöd Joel oss att fortsätta för att ta ett dykarcert. Vi tyckte det lät kul så vi svarade: “JA!”. Eftersom vi endast hade en dag till innan vi skulle åka vidare kunde vi hoppa på den korta dykarkursen som skulle ge oss en dykarcertifikat på 12 meter. Väl på kvällen fick vi sitta och läsa teori samt göra tester. Det blev en tuff kväll. Väl dagen efter fick vi göra ett nytt teoritest för att sedan göra ännu mer praktiska tester på grunt vatten. Väl på eftermiddagen fick vi göra vårt sista dyk där vi även gjorde lite tester samt fick simma med otroligt häftiga fiskar och korallrev. Så nu har vi dykcertertifikat ner till 12 meter. Wohoooo! Troligtvis blir det uppgradering till 18meter lite senare.

/Andy och Mandy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *