Laos

Hello Laos!

Våra tre nätter i Vientiane var faktiskt tusen gången bättre än vi tänkt oss. Laos står på min lista över länder jag vill besöka men då är det andra städer och inte huvudstaden Vientiane. Så våra förväntningar var låga. Men den här staden var faktiskt riktigt härlig. Jag försökte checka av de turistattraktioner jag ville se. Bland annat det stora maffiga templet Pha that luang, Buddha parken och att få springa längs Mekongfloden. Det häftiga ...
Läs Mer

Språk

Lao.

Valuta

Laos Kip (LAK)

Religion

Theravada-buddhism.

Tidsskillnad

Sommartid +5 timmar. Vintertid +6 timmar

Elektricitet

220–230 volt.

Dricksvatten

Köp vatten på flaska

Visum

Det krävs visum för svenskar att resa till Laos. Antingen söker man det innan avresa eller vid ankomst vid flygplatsen/gränsen till Laos. Kom ihåg att ta med dig 35 USD och ett passfoto. Passfotot ska vara 3,5 x 4,5 cm.

Vaccination

Grundskyddet för stelkramp-, difteri- och polioskydd bör man ha. Vaccination mot kolera, hepatit A och B rekommenderas. Samt vaccination för japansk encefalit och tyfoid om man ska stanna i Laos över tre veckor. Risken för Malaria finns på landsbygden och i skogsklädda bergsområden. Så vaccination bör ses över. Glöm inte att använda myggmedel.