FÖRSTA STOPP: EL NIDO

När man kommer iväg på semester fast man nästan trodde det var omöjligt. Andreas pass har varit upp i norra Thailand p.g.a visumstrul. Men passet anlände 19min innan avfärd mot flygplasten. Helt otroligt!

Första stoppet på vår resa var: EL Nido – en liten stad i norr Palawan. Vi flög till staden Puerto Princesa för att sedan åka en 5h lång bilfärd på slingriga vägar som gick upp och ner. Det var som en riktigt berg-o-dalbana. Här var tanken att vi skulle “ö-hoppa”, men första dagen belv inställd p.g.a vädret. Så istället roade vi oss med att åka zip-line, bada i havet och trekking.

Väl dagen när vi skulle åka båt och hoppa runt på stränder och få se lagooner hade vi dålig väder. Vi hade väldigt otur den dagen då vi först fick vänta på två människor som vi skulle plocka upp samt hann med motorstopp och spöregn. Men vi hann i alla fall sen en vacker lagoon och snorkla i vattnet. Eftersom vi bara var här 3 nätter hann vi inte med en till tur. Kan tänka mig att har man fint väder så är det här en riktigt häftig tur. Men men, bättre lycka nästa gång.
El Nido var i alla fall ett ställe värt att besöka. Väldigt litet, “fattigt” och annorlunda. De finns väldigt mycket aktiviteter, speciellt vattenaktiviteter. Jag skulle lätt kunna tänka mig åka dit igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *