Hello Cebu

Väl efter tre dygn på en paradisö var det dags att ge sig vidare. Denna gång skulle vi till storstan – Cebu City. Det roliga med hela “Filippinerna-resan” har varit kontraster. Från fattiga lilla El Nido till det turistiga paradiset i Boracay till en stor stad.

Cebu City kändes som vilken stad som helst. De dagar vi inte hade något planerat gjorde vi inte så mycket utan vilade. Så egentligen såg vi inte så mycket i staden förutom Ayala Center som var ett gigantiskt shoppingcenter.


Ayala center

Den dagen då vi hade aktivitet planerad var fredagen. Vår chaffis plockade upp oss klockan fyra på morgonen för att sedan ta oss söder ut. Väl tre timmar senare var vi framme i Oslob där vi fick träffa en av våra guider under dagen. Första aktiviteten var att få simma med valhajar. Så med livvästar och snorkelkit på var det bara hoppa på en liten träbåt där tre män rodde oss ut i havet med små åror. Väl ut i havet fick vise dessa gigantiska varelser. Shit alltså! De var allt ifrån 4-8meter långa. SÅ sjukt stora. Det var så häftigt att få snorkla med valhajar.

Nästa stopp var Tumalog falls som var ett vackert vattenfall inne i djungeln. Sedan var det lunch och efter det drog vi vidare till den sista aktiviteten i Kawasan falls där vi skulle åka runt i vattendrag och hoppa runt i vattenfall.. Här satte man på sig livväst och hjälm för att sedan hoppa på en moped som tog en hög upp bland djungeln. Väl framme hade vi vår guide som pekade ut var vi skulle hoppa och vilka vägar vi skulle ta. Hoppen varierade från 3-12 meter. Helt sjukt häftigt och läskigt. Naturen var helt magisk!


Tumalog falls

/Andy och Mandy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *