Krabi

När man tar nattbussen efter jobbet för att åka ca 9 timmar söderut i Thailand. Aldrig att vi skulle sätta oss på en nattbuss för att åka söderut i Sverige. Men komiskt nog lockar det i Thailand. Vi hade bokat en VIP-buss. Man fick en liten matsäck när man klev på bussen. Sätena var stora och man kunde fälla ner sätet så man kunde ligga ner och sova. Det roliga i Thailand är att det alltid sker skumma saker och som turist/farang får man inte veta något. Exempelvis så stannande bussen mitt i ingenstans, mitt i natten på ett ställe där nästan alla klev av bussen. Den var fullt med folk som visade upp sina bussbiljetter mot snacks/mat. Man slutar aldrig förvånas.

Väl framme i Karbi tog vi oss till Ao nang, där vi käkade frukost och sedan tog båten vidare till Railey. Railey ligger på en liten udde som är omgiven av berg på ena sidan och vatten på andra. Så det enda sättet att ta sig dit är via båt. Väl på Railey gjorde vi allt möjligt. Från att ta det lugn på stranden, bada i havet till att vandra/klättra och paddla kajak. Vi hade bokat in oss på ett hotell som låg nära stranden.
Naturen här var helt fantastiskt. Häftiga berg, omgiven av grönska och hav. Precis som jag älskar! Det var en riktigt härlig helg. Precis vad som behövdes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *