Hello Laos!

Våra tre nätter i Vientiane var faktiskt tusen gången bättre än vi tänkt oss. Laos står på min lista över länder jag vill besöka men då är det andra städer och inte huvudstaden Vientiane. Så våra förväntningar var låga. Men den här staden var faktiskt riktigt härlig. Jag försökte checka av de turistattraktioner jag ville se. Bland annat det stora maffiga templet Pha that luang, Buddha parken och att få springa längs Mekongfloden. Det häftiga med Mekong är att den rinner genom sex länder och under min löptur kunde jag se Thailand på andra sidan floden.

Det blev även god mat och mycket fika. I Thailand är det för varmt så man känner inget behov av kaffe, men här var det tvärt om. Förutom att “roa oss” så var vi ju faktiskt här för att fixa nytt business-visa till mig. Efter att stått i kö bland massor med människor både för att lämna in och hämta ut visumet så fick jag tillslut mitt nya visum! Wohoo! Och på tisdagkvällen kunde vi åka hemåt!

Ju mer vi reser i Asien, desto mer undrar jag varför alla besöker Thailand?! Jag har än inget bra svar på detta. Laos är verkligen ett land jag rekommenderar. Jag är lite småkär i Laos. Invånarna var så trevliga och hjälpsamma. Alla pratar engelska. Det finns mycket att se och göra. Bra priser på hotell och mat. LAOS, we will be back!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *