Bali – Drömmen som blir sann

Drömmar om Bali har nog väldigt många människor. Foton på paradisstränder, infinity pools ut över djungeln, otroliga risterrasser, vackra tempel som man ser via resebyråer, sociala medier och i tidningar. Om jag sa att det var verkligheten skulle du då ta och boka första flyg till Bali?

Att under ett och samma resemål få chilla på stranden i solnedgången i Seminyak till få bo i den mystiska djungeln i Ubud. Att få gå ute ibland risfält eller gå upp för Mt. Batur. Att testa på surfing på galna vågor eller dykning. Eller testa yoga eller kanske världens dyraste kaffe – Luwak Coffee?  Jaa, Bali har allt. Bali passar alla. För den som söker äventyr till den som bara vill ta det lugnt och finna harmoni.

   

Att få uppleva en annorlunda kultur med vackra tempel, häftiga ceremonier och vänliga människor. Och den indonesiskt maten är supergod. Sen att Bali ha väldigt mycket internationell mat gör att det finns något för alla. Bali är otroligt prisvärt. Visst att man kanske får betala 5000 kr tur och retur från Sverige, men med priserna på Bali är det helt klart värt det. Både hotell och mat är billigt. Och är man villig att betala lite extra kan man få bo otroligt fint.

Visst att Bali under senaste åren blivit allt mer turistigt. Juni till september är högsäsongen. Det är då torrperioden inträffar, men det även då flest turister är där. Sedan kommer regnperioden. Men Bali är så värt att åka till. Det är som en dröm. Så GLÖM INTE att skriva upp BALI på din BUCKET LIST.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *