Chamonix– Ett vandringsäventyr utöver det vanliga

Att bestiga ett berg eller Everest Basecamp har alltid varit på min Bucketlist. Tiden och pengar att köpa in utrustning och planera in resa har inte riktigt funnit där. Men ibland behöver man inte planera in allt även om man är planeringsmännsika. Tänk att en spontanresa till alperna skulle bli den bästa resan på väldigt länge.

Innan resan investerades ett par bra vandringsskor, stavar och vandrings mat. Vid en ny aktivitet tycker jag inte man ska lägga ner för mycket pengar. Man vet aldrig om det är första och sista gången man gör det. Så köp endast det mest nödvändiga! Om du har glömt köpa något viktigt går det nästan alltid att köpa på plats.

Vandringen här är helt fantastiskt. Vilken natur. Det är som en dröm. Helt magiskt. Att få vandra bland sten, stigar och bäckar. Med utsikt för små sjöar, glaciärer, berg och vattenfall. Det finns vandring för alla- från nybörjaren till den erfarna. Vissa vandringleder är mer krävande än andra. Men det finns otroligt många och vackra leder. Och för den som kanske inte vill vandra utan bara se den fantastiskt utsikten kan man köpa liftkort och åka upp på höga höjder. Och om man vill se Chamonix från ovan kan man alltid testa paragliding. Ett upplevelse helt utöver det vanliga!

Chamonix – en charmig by som är omgiven av berg. Priserna här var turistpriser. En måltid kostade minst 10 euro. Vid bokning av hotell att vi tur att hitta ett bra erbjudande på Hotels.com på ”Chalet Hotel Le Prieuré”. Hotellet bjöd på utsikt över Europas högsta berg – Mont Blanc varje dag från vårat hotellrum. De bjöd på god frukost och var serviceinriktade. Kan start rekommendera.

Chamonix och alperna var inte ett ställe som jag hade planerat att åka till. Inget ställa jag hade tänkt på. Men Chamonix överraskade mig helt. Chamonix och alperna hade allt och lite till. Magisk natur. Ingen lång resetid för att komma dit. Som Europas hemliga paradis! Åk hit så får du uppleva det fanatiska!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *