Kapstaden – The place to be

Har du också drömmen att åka på safari för att se ”the big five”? Eller kanske simma med fria sälar? Att få åka till Afrikas sydligaste punkt?

               Godahoppsudden

Kapstaden är en stad som har otrolig mycket aktiviteter att erbjuda. Det finns något för alla. Kapstaden är prisvärt och har mycket att bjuda på oavsett om man är gammal eller ung. På resande fot själv, med sin partner eller familj. Maten här är internationell. Priserna är billigare än i Sverige, ca 1/3 billigare.

Är man intresserad av historia kan man exempelvis åka ut till Robben Island. Ön där Nelson Mandela satt inspärrad det större delen av sin tid i fängelset. För de shoppingglada finns det flera köpcentrum. Det jag personligen skulle rekommendera är W&A waterfront. Vilket ligger precis i hamnen. Otroligt vackert, mysigt och de bjuder på både shopping och restauranger med god mat. Vinälskaren får inte glömma bort att besöka minst en av alla de vackra vingårdar som finns i närheten av Kapstaden.

W&A Waterfront

Har man körkort kan man hyra bil och åka runt. Exempelvis åka till Afrikas sydligaste punkt – Godahoppsudden eller åka på häftiga vägar vid Chapmans peak drive. För den aktiva människan som älskar att cykla bör man absoluta hyra cykel  i några dagar. Naturen är helt fantastiskt. Smala vägen som går upp och ned. Klippor som har utsikt över havet. Berg och gröna växter. Vinden som blåser håret. Så härligt! Och vill du ha äventyr? Kan du alltid hoppa fallskräm eller varför inte testa att klättra/reppela ned för Taffelberget. 112meter ner!

Chapmans peak drive

Sen finns det säkert många människor som skulle göra som oss. De som åker till Sydafrika för att få besöka ett safari. Kruger National Park är Sydafrikas största nationalpark. Dock om man endast besöker Kapstaden blir det en lång resa för att ta sig dit. 17 h med bil. Visst kan man flyga. Det tar ca 4h till Phalaborwa airport. Eller så tar man två flugor i en smäll och besöker Johannesburg. Vilket ligger betydligt närmare Kruger än Kapstaden. Vi valde dock att bara ta en dagsutflykt till Aquila Safari.  Ett safari 2h bilfärd från Kapstaden. Här hade de ”the big five” – alltså lejon, elefant, noshörning, leopard och buffel. Djuren hade det bra i sina jättestora inhägnader i sina riktiga miljö.

För djurälskar som önskar att se pingviner kan man ta sig till Boulder Beach som inte ligger så långt ifrån Kapstaden. Och det finns även möjlighet att simma med fria sälar Hout bay. Om man vågar så har man även möjlighet att nedsänkt i vattnet i en bur och ha simmande hajar runt om sig.

Safari

Safari

Boulders beach

Kapstaden eller rättare sagt Sydafrika är verkligen ett ställe att besöka. Så oavsett vad du är ute efter under din semester. Glöm inte bort att åka hit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *