Ratchaburi och thailändskt bröllop

Resan

Vi inledde fredagen med att åka till Ratchaburi direkt efter jobbet för att kunna delta på vår kollegas bröllop. Bröllopet ägde rum på lördagen men eftersom thailändarna av någon outgrundlig anledning har sina bröllop typ klockan 06:00(?!) så fick vi åka dagen innan. Vi lyckas ta oss till hotellet där vi ska bo som ligger en bra bit utanför Ratchaburi och får äntligen våra rum och det var en överraskning vi inte var beredda på. Vi låter bilderna beskriva det som inte kan beskrivas med ord..

Som ni ser så fick vi hotellets finaste rum!? Glädjen var dock kortvarig då det visade sig att vi av misstag fått två av rummen som egentligen var åt bandet.. Nåja, efter en stunds dividerande fram och tillbaka så fick vi de rum som egentligen var meningen åt oss. Helt okej rum men de kändes lite bleka efter intrycket från första rummen.

Bröllop

06:45 – Upp och hoppa!
Tydligen behövde vi inte komma till ceremonin lika tidigt som den började. Varför? oklart.. Det var ganska mycket som vi inte förstod men vi nickade och såg glada ut i hopp om att de inte bad oss göra något som vi inte förstod. Efter önskemål från bruden så slängde vi i alla fall på oss traditionsenliga kläder och snygga blev vi!

Själva bröllopet bestod av en väldigt lång ceremoni där mannen skulle visa att han förtjänade kvinnan. Gåvor från alla håll och kanter, pengar, guld och en munk som skvätte vatten(heligt?). Som farang fick man väldigt mycket uppmärksamhet och skulle gärna vara med på foton. Efter ceremonin så stod det mat och musik på schemat för de ca 100+ gäster som närvarade. Detta var minst sagt en spännande upplevelse med allt okänt som dök upp på borden.

Sammanfattningsvis så var det en rolig dag och det är inte varje dag man får uppleva ett thaibröllop.

//Andy

2 kommentarer till “Ratchaburi och thailändskt bröllop”

  1. Vad fina ni är och så kul att läsa om bröllopet och se bilderna. Vilka maträtter bjöds mi på? Tur med vädret verkar ni också ha haft. Ser fram emot att höra om era kommande upplevelse. Kram

    1. Härligt att höra. Matens som bjöds var allt möjligt, från en hel kokt fisk, till en grisdel (oklart vilken del), skaldjur, nudlar, ris etc. Verkligen hur mycket mat som helst. Det var en väldigt varm dag, den varmaste på länge. Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *